ISO IEC 15504

ISO IEC 15504 - SPICE BELGESİ

ISO/IEC 15504 – SPICE  (Software Process Improvement and Capability Determination) standardı, yazılım süreçlerinin kalitesini iyileştirmek için oluşturulmuş uluslararası bir standarttır. Uluslararası Standardizasyon Kurumu ve Uluslararası Elektronik Komisyonu (IEC) tarafından ortaklaşa oluşturulmuş bir standarttır. Yazılım mühendislerinin yazılım süreçlerini daha kolay yönetme yeteneği, sürdürülebilirlik temelli bir standarttır.

İyi bir yazılım mühendisliği için temel hedefleri üst düzeyde tanımlar ve yazılımı edinmek, sağlamak, geliştirmek, işletmek, geliştirmek ve desteklemek isteyen tüm yazılım organizasyonları için geçerlidir.

Günümüzde bir yanda teknokentler, diğer yanda şirket sayısı, işgücü, tecrübe ve sermayenin artması ülkemizin rekabet gücünü artırmaktadır. Hal böyle olunca da bu alandaki kuruluşların hızla büyümesi ve bunu kalıcı ve sürdürülebilir hale getirmesi önemlidir. Bu da her büyüklükteki kuruluş için Yazılım Süreç Değerlendirme Sistemi Sertifikasına sahip olmayı önemli kılmaktadır.